čtvrtek 13. září 2012

Vrtěti flaškou

Mám postřeh k metanolové kauze. Jako abstinenta mě nebezpečí otravy nechává chladnou, spíš se na to dívám očima absolventa novinařiny a člověka, který strávil pár semestrů na mediálkách. Navíc očima člověka, který si na vlastní kůži zkusil, že v médiích není vše tak, jak se jeví.
Zpravodajství z kauzy velmi výrazně připomíná zpravodajství z povodní nebo pádu letadla s polským prezidentem. Pokud se díváte na ČT24, určitě jste si toho všimli. Aktuální, s důrazem na právě zjištěné, minutu od minuty se měnící. Nechci být zlá, je to hnus, že se najde někdo, kdo je schopen míchat do lihovin metanol, ale skoro to vypadá jako ve Vrtěti psem. Podle intenzity zpravodajství se zdá, že pozornost lidí je nutno obrátit právě k tomuto případu. Nestalo se náhodou v naší politice něco, co bychom neměli vědět? Jistě, je to nebezpečné, ale přece jen... na rozdíl od povodní metanol nejspíš nezasáhne dva miliony lidí.
Nechce se mi taky věřit, že by se u nás otrava metylalkoholem neobjevila tolik let a že by s ní bylo tak málo zkušeností. V každé (možná jen v každé druhé) příručce první pomoci je popsaná...
A navíc zpravodajství stále zapomíná na jedinou spolehlivou ochranu před metylalkoholem: NECHLASTAT!

Žádné komentáře: